Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Traseu cicloturism Bratca Valea Iadului Bulz

Traseu cicloturism Bratca – Valea Iadului cca. 25 km

Se strabat zonele Bratca, Lorau, Ponoara, Dealul Ponorului, Valea Iadului, Bulz. Circuitul are o lungime de cca. 25km, urcare de cca. 570 m. Traseul dureaza cca. 3 ore si cuprinde in general drumuri asfaltate si pietruite. Pe parcursul traseului puteti vedea peretii calcarosi din Valea Iadului, valea Crisului Repede.

Un traseu de cicloturism destul de dificil, dar nu foarte lung, cu două porțiuni de urcuș solicitante și cu o coborâre care va pune serios la încercare abilitățile tehnice ale cicliștilor. Panorama satului Ponoară, a împrejurimilor lui și cea a văii Iadului fac ca tot efortul depus să merite din plin.

Din centrul satului Bratca, se porneşte spre ieșirea către Borod. Apoi, întâlnim o trecere la nivel a căii ferate. Aici ţinem înainte, urmând indicatorul rutier spre Lorău și Ponoară. Mergem de-a lungul Crișului Repede și facem dreapta la prima intersecție. Chiar acolo se află și indicatorul rutier de la intrarea în satul Lorău.

Începem să urcăm prin sat, la început mai domol, iar apoi din ce în ce mai accentuat. Urcușul accentuat continuă și după ce ieșim din sat. Drumul face mai multe serpentine prin pădure, până iese într-o poiană largă, unde avem o intersecție în cruce. De aici, drumul urcă și coboară mai domol, până ajungem la primele case din satul Ponoară. 

(…)

De aici începem să coborâm accentuat spre Valea Iadului, întâlnind din dreapta drumuri secundare care duc la gospodării izolate. Ajunși în vale, facem dreapta pe drumul întâlnit și în scurt timp vom vedea o punte care traversează apa. După ce traversăm apele pârâului Iad, ajungem la drumul asfaltat. 

Detalii pe padureacraiului.ro