Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Circut drumetie Bulz Munteni Remeti Bulz

Circut drumetie Bulz, Munteni, Remeti, Bulz

Un traseu de drumetie pe poteci de multe prin Valea Iadului ce porneste din Bulz si trece prin Munteni, Remeti si ajunge inapoi in Bulz. Are o diferenta de nivel cumulata de peste 1600 m si poate fi parcurs in maxim 14-15 ore. Pe traseu se intalnesc refugii turistice, Varful Scoruset, belvedere peste Lacul Dragan-Floroiu, panorama peste Valea Iadului.

Un traseu gândit pentru o zi petrecută în şaua bicicletei, care poate deveni, în egală măsură, o atracţie turistică pentru drumeţi. Zona recomandată pentru drumeție a traseului începe aproape de limita dintre judeţele Bihor şi Cluj, la aproape 1.000 de metri altitudine, şi oferă turiştilor unele din cele mai frumoase peisaje ale Pădurii Craiului (Vlădeasa Vestică), ample panorame către Vârful Vlădeasa, Lunca Vişagului sau lacul Drăgan-Floroiu.

În plus, pe traseu, au fost amplasate trei puncte de observaţie, foişoare, şi două refugii montane, numai bune pentru cei care, atunci când vremea o permite, vor să petreacă una sau mai multe nopţi aproape de natura sălbatică.

Detalii pe padureacraiului.ro