Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Targul de la Negreni

Targul de la Negreni

Despre Targul de la Negreni

Târgul de toamnă de la Negreni mai este cunoscut de localnici și sub denumirea de Târgul de la Fechetău și este cel mai mare târg din zona Huedin – Aleșd. Acesta are o tradiție de secole si este organizat toamna fiecărui an în octombrie pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Acest târg este cel mai renumit din Transilvania unde iubitorii de antichități vin pentru a colecționa sau vinde colecții și obiecte vechii de uz casnic, îmbrăcăminte, încălțăminte, picturi, monezi, cărți, bijuterii s.a.
La târg se adună localnicii dar și oamenii din tot Ardealul de la Beliș, Răchițele, Huedin, Remeti, Valea Crișului până în Piatră Craiului, dar și turiștii din țară sau străinătate care sunt cazați în pensiuni turistice din zona Ardealului.

Unde se desfasoara targul de toamna

Târgul este pe drumul european E60 în Localitatea Negreni în vestul județului Cluj, la 76 km de Cluj Napoca și 64 km de Oradea. Localitatea Negreni este traversat de râul Crișul Repede și se află la poalele Masivului Vlădeasa și a munților Piatra Craiului

Când are loc


03.10.2022 – 09.10.2022, târgul durează 7 zile în care vizitatorii pot să-și achiziționeze obiecte de la meșterii obiecte tradiționale din țară moților.

Ce găsim la Târgul de toamnă din Negreni

La Târgul de toamnă din Negreni veți găsi obiecte noi dar și vechi fiind un târg foarte apreciat de turiștii din Ungaria dar și de cei din Europa.
La târg puteți achiziționa diverse obiecte vechi cum sunt: cărți, farfurii pictate, costume populare, mobilier, picturi, scule, diverse obiecte de uz casnic etc.
De asemenea meșterii din zona Ardealului va așteaptă cu diverse obiecte noi meșteșugărite din lemn, piatră, piele, textile, ceramică etc.
Și ca la orice târg veți găsi și stand-uri cu mancare specifice zonei: plăcinte – langos, cozonac secuiesc – kurtos colac, turtă dulce, gulaș, balmoș etc.
Iubitorii de antichități sunt așteptați să se cazeze la pensiunile din zona Valea Crișului, Valea Drăganului, Valea Iadului și în alte localități din Transilvania.

Evenimente turistice din zona

  • Târgul de la Fechetău este cunoscut că cel mai mare târg de vechituri din Transilvania, care adună în fiecare an ardelenii și turiști din toate colțurile țării dar și din toată Europa.
  • Târgul coaselor din Negreni este un târg cu tradiție printre localnici care se adună pentru a da startul cositului și adunatul fânului pentru animalele din gospodării.

Obiective turistice in zona Targului de la Negreni

  • Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea este printre cea mai importantă atracție turistică pentru iubitorii culturii naționale. Poți vizita Casa Castel, Casa Albă, Bisericuța de la Galpâia, Mausoleu, Casa de pe stâncă, Casa Ady Endre și diverse expoziții. Muzeul este deschis zilnic având program de vizitare 9-17
  • Vâltoarea sau Moara cu apă de la Bologa era folosită la spălatul îmbrăcămintelor groase de iarnă, cergilor, paturilor, covoarelor a localnicilor. Această spălătorie ecologică se află în posesia unei familii de localnici, este funcțională și poate fi vizitată.
  • Cetatea Bologa este un castrum antic roman care a fost construită în urmă cu 700 de ani, având ziduri de peste 13 m care se pot vedea și în zilele noastre. Printre ruinele cetății se găsesc și ruinele unei băi române. Cetatea era un punct strategic pe drumul spre Oradea, dar și un important refugiu pentru localnici.
  • Lacul Drăgan – Floroiu este un lac artificial mai sălbatic construit în 1987 pentru a alimenta cu apă potabilă locuitorii din Oradea. Pe lacul Drăgan se poate pescui, plimbări cu caiac, barcă, înot și există un loc de camping.
  • Lacu Leșu este un lac artificial format pe Valea Iadului și Valea Leșului din Munții Apuseni. În zona veți găsi numeroase pensiuni în Bulz, Remeti sau la coada lacului în Satul de vacanță. În zona lacului veți putea face drumeții sau excursii la Cascada Iadolina, Cascada Laia, Cascada Săritoarea Ieduțului sau la Peștera cu Apă din Valea Leșului, Peștera Biserica din Lunca Acră și Valea Iadului cu peisajele ei inedite.